به گزارش خبرنگار رویداد ایران از قم،علی استاد هاشمی رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در همایش هفته بیمه که به میزبانی بیمه سینا در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، با بیان اینکه صنعت بیمه در کنار بورس و بانک به عنوان یک ضلع مهم مالی کشور محسوب می شود، اظهار کرد: متاسفانه صنعت بیمه هنوز نتوانسته جایگاه خود را به درستی در سطح جامعه پیدا کند به همین دلیل امروز با وجود تمام موانع و مسائل، تکلیف ما در زمینه توسعه صنعت بیمه بیشتر و مهمتر است.
وی با تاکید براینکه صنعت بیمه هیچ مبلغی را از دولت و بودجه کشور دریافت نمیکند، گفت: با این حال نقش بسیار مهمی در ایجاد اشتغال در سطح کشور دارد که در این راستا می شود به حضور 300 هزار نفر فعال در این صنعت به خصوص در بخش شبکه فروش اشاره کرد که حاکی از ظرفیتهای بالای این صنعت در حوزه ایجاد اشتغال است.
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، همچنین از ایجاد سامانه «کروکی برخط» خبر داد و گفت: صنعت بیمه کارهای بزرگی را با همکاری نیروی انتظامی به انجام رسانده که«کروکی بر خط» یکی از همین اقدامات است و تلاش داریم تا روز ۱۳ آذر امسال این سامانه با حضور مقام ریاست جمهوری رونمایی شود.
وی با تاکید براینکه تحقق این سامانه مشکلات بسیاری را از جامعه صنعت بیمه و نیروی انتظامی را حل خواهد کرد، گفت: پیاده سازی مقدمات لازم جهت صدور بیمه شخص ثالث بر اساس «راننده محوری» است همچنین بحث صدور بیمهنامه بر اساس میزان ریسک راننده و «راننده محوری» نیز از دیگر بحثهای رایج در دنیا است که در ایران نیز مقدمات پیاده سازی آن انجام شده و به زودی اجرایی خواهد شد.
استادهاشمی همچنین با اشاره به عوارض وضع شده بر حق بیمه شخص ثالث در سالهای گذشته گفت: در سالهای گذشته حدود 6 دستگاه دولتی جهت بهبود نقاط حادثه خیز جادهای از حق بیمه شخص ثالث عوارض دریافت میکردند، با این وجود در شش سال گذشته هیچکدام از این نهادها، گزارشی مبنی بر نتایج اقدامات و هزینه های انجام شده ارائه ندادهاند.
وی با اشاره به اصلاح این قانون ادامه داد: امسال خوشبختانه در لایحه بودجه مقرر شده است که ۴ همت به شکل اوراق، برای رفع نقاط حادثهخیز توسط بیمه مرکزی و صندوق تأمین خسارات بدنی لحاظ شود و ما امیدواریم نتایج آن به رفع چالشهای این حوزه منجر شود.
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران همچنین به ضرورت بازنگری در بیمهنامه شخص ثالث اشاره و تصریح کرد: بیمه شخص ثالث فعلی نیازمند دو بازنگری در بخش افت قیمت و مبحث خودروی متعارف است که مردم را دچار مشکل ساخته است و نقش مجلس شورای اسلامی در رفع این امر بسیار مهم است.
پرتفوی استان ها باید در همان استان سرمایه گذاری شود
وی همچنین گفت: یکی از برنامههای مشترک پیش رو با همکاری سندیکای بیمهگران این است که بتوانیم سرمایهگذاری شرکتهای بیمه را به سمت محلی و استانی سوق دهیم و معتقدیم که بخشی از پرتفوی استانها باید در همان استان حفظ و سرمایهگذاری شود.
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش حذف نسخ کاغذی و الکترونیکی ساختن انواع بیمهنامه به ویژه در بخش درمان را از برنامههای کوتاه مدت صنعت بیمه ذکر کرد.
وی همچنین از اضافه شدن بیمه تکافل به سبد بیمهای کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: خدمات بیمهای با این نوع بیمه گسترش مییابد تا مردم رضایت بیشتری از این صنعت داشته باشند.